Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníčky

26. 10. 2011

PERNÍČKY

Těsto:

650 g hladké mouky

250 g moučkového cukru

100 g tekutého medu

50 g rozpuštěné Hery

2 celá vejce

2 žloutky

2 lžíce mléka

2 lžíce jedlé sody

2 lžíce mletého perníkového koření

 

Poleva:

1 bílek

prosátý moučkový cukr

lžička octa nebo citronové šťávy

 

Postup: Těsto

Mouku,cukr a koření promíchat,do směsi udělat důlek a do něj přidat zbytek surovin a velice pečlivě uhnětat.

Z těsta vytvořit 2 válečky a dát do ledničky přes noc odležet.

Druhý den rozválet,vykrájet různé tvary a zvolna péct.

 

Poleva:

Bílek vyklepnout do mísy,přidat ocet nebo citronovou šťávu,přisypávat prosátý moučkový cukr a metlou třít dokud nebude poleva hustá a lesklá.Hotovou polevou naplnit zdobičku a dát na chvíli do ledničky.

Nakonec perníčky ozdobit dle vlastní fantazie.

 

Aby se perníčky krásně leskly a dobře se zdobily,stačí je hned po vyndání z trouby potřít rozšlehaným vajíčkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář